Drugi tydzień praktyk Technikum Żywienia i usług gastronomicznych

Technikum żywienia i usług gastronomicznych

Nikola, Nadia i Wiktoria pod okiem Pana Manolisa przy asyście szefa kuchni Lambrosza przygotowywały potrawy i dania dla gości restauracji Thigaterra – The art. Of slow Food. 

Dziewczyny miały okazję poznać receptury i technologię przygotowywania tradycyjnych dań kuchni greckiej oferowanych przez restaurację. Praktykantki mogły też zobaczyć przepiękny wystrój restauracji i brały czynny udział w nakrywaniu do stołów, dekorowaniu potraw. Podczas drugiego tygodnia praktyk uczestniczki projektu doskonaliły umiejętności przygotowywania potraw kuchni (obróbka wstępna, cieplna) z wykorzystaniem sprzętu i urządzeń kuchennych, porcjowania, dekorowania i ekspediowania przygotowanych potraw, magazynowania żywności. Praktykantki dbały o czystość naczyń stołowych i kuchennych zarówno w kuchni, jak i na sali restauracyjnej. 

W codziennej komunikacji z personelem doskonaliły i rozwijały umiejętności komunikacji w języku angielskim, poznały kilka zwrotów w języku greckim, doskonaliły również umiejętności pracy w zespole i kreatywność























Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Dzisiaj skończyliśmy naszą przygodę i praktyki w słonecznej Grecji - to był nasz ostatni dzień!

Pierwszy dzień praktyk