Drugi tydzień praktyk Technikum Żywienia i usług gastronomicznych
Technikum żywienia i usług gastronomicznych
Nikola, Nadia i Wiktoria pod okiem Pana Manolisa przy asyście szefa kuchni Lambrosza przygotowywały potrawy i dania dla gości restauracji Thigaterra – The art. Of slow Food.
Dziewczyny miały okazję poznać receptury i technologię przygotowywania tradycyjnych dań kuchni greckiej oferowanych przez restaurację. Praktykantki mogły też zobaczyć przepiękny wystrój restauracji i brały czynny udział w nakrywaniu do stołów, dekorowaniu potraw. Podczas drugiego tygodnia praktyk uczestniczki projektu doskonaliły umiejętności przygotowywania potraw kuchni (obróbka wstępna, cieplna) z wykorzystaniem sprzętu i urządzeń kuchennych, porcjowania, dekorowania i ekspediowania przygotowanych potraw, magazynowania żywności. Praktykantki dbały o czystość naczyń stołowych i kuchennych zarówno w kuchni, jak i na sali restauracyjnej.
W codziennej komunikacji z personelem doskonaliły i rozwijały umiejętności komunikacji w języku angielskim, poznały kilka zwrotów w języku greckim, doskonaliły również umiejętności pracy w zespole i kreatywność
Komentarze
Prześlij komentarz